rhy.fi
Karhun metsästys

Metsästysseuran jäsenen on mahdollista metsästää karhua metsästysseuran alueella. Karhukanta on lisääntynyt ja seuran alueeltakin on viime vuosina tehty havaintoja karhusta. Seuran jäsenen oltava tietoinen maanvuokrauksiin liittyvistä yksityiskohdista. Pelkkään hirvenmetsästykseen oikeuttavilla mailla ei ole karhunmetsästyslupaa ilman maanomistajan lupaa.

 

Aktiiviseen karhun metsästykseen voi jäsen ottaa kaksi vierasta mukaan ilman vieraslupamaksua. Mikäli vieras ampuu karhun, peritään vieraalta saalismaksu 400€, jonka vieras maksaa metsästysseuran tilille.

 

Jokainen luonnossa liikkuja tekee havaintoja ympäröivästä luonnosta. Joskus metsässä voi nähdä petoeläinten jälkiä, jätöksiä tai jopa nähdä petoeläimen. Karhu, susi, ahma tai ilves ovat jokainen lajeja joita voi seuramme alueella tavata. Jos teet havaintoja pedoista, ota yhteys pudasjärven petoyhdyshenkilöihin. Petoyhdyshenkilöiden yhteystiedot löytyvät seuraavasta linkistä https://riistaweb.riista.fi/yhteystiedot/yhteystietohaku.mhtml?lang=fi&toimi=01peto&alue=850&offset=1840 . Petoyhdyshenkilöiden tarkastamat havainot pedoista ovat materiaalia minkä kautta riistahallinnot pystyvät perustellusti myöntämään metsästyslupia petoeläimien metsästämiseen. Petoyhdyshenkilöiden tarkastamia havaintoja voi seurata seuraavasta linkistä www.riistahavainnot.fi

Tämä sivusto on osa rhy.fi -palvelua